Westra lanserar trygghetsstationer för offentliga platser

7 apr 2020

Som första företag i Sverige lanserar Westra Security kompletta säkerhetslösningar för offentliga rum. Målgruppen är kommuner, bostadsbolag, och andra som vill öka säkerheten för boende och besökanden. Även andra målgrupper som stora event kan ha stor nytta av denna lösning.

”Det här är en stor trend i många länder. Men i Sverige har det inte funnits några färdiga system framme. Istället har enskilda intressenter utvecklat egna lösningar. Med vår lösning kan långt fler intressenter få tillgång till en färdig lösning som vi vet fungerar”, berättar Martin Strandberg, Marknadschef för Westra Security.

Hård- och mjukvaran kommer från Hikvision som är världsledande på säkerhetskameror. Trygghetsstationen kopplas sedan till Westra Securitys egen auktoriserade larmcentral där larmet tas emot och åtgärdas på lämpligt sätt.

Trygghetsstationerna som är utrustade med sirener, blixtljus, 2-vägs säker kommunikation samt kamera för videoinspelning och överblick samt med direktkoppling till larmcentral. Utrustningen är enkel att installera och är vandalsäker.

”Vi vet att det finns en stor efterfrågan på den här typen av utrustning. Bara det faktum att dessa installeras ökar tryggheten i ett område för det visar de kriminella elementen att någon aktivt motarbetar dem” säger Martin Strandberg.